VI SOM JOBBAR PÅ GÖTEBORG OPEN STAGE

Vi som jobbar på Göteborg Open Stage är alltid tillgängliga för dig som undrar något eller har frågor under våra Open Stage kvällar. Så ryck tag i oss om du vill skriva in dig för att uppträda på scenen under kvällen. Vi finns här för dig!

yellowribbon-01

Su Andersson, huvudarrangör, konferencier (låtskrivare, sångerska, musiker)

”Det pirrar lite i kroppen för snart är det din tur att gå upp. Sitter texten? Hinner jag stämma gitarren? Gud så bra han spelar. Nu är det två kvar, sen jag. Vilken text hon har skrivit om sin kompis, har det verkligen hänt? Fattar inte att man kan använda ord på det sättet. Man blir alldeles matt och tagen av att lyssna. Nu, det är dags. Ingen brådska, du får ställa dig där det känns bra, nån hjälper dig sätta micken på rätt höjd, även om du såklart kan det själv, men vad skönt att nån är där! Nu är det din tur att ta plats, känna värmen, från publiken och från spotarna, det är dig vi lyssnar på nu. Ta plats, ge allt du har, njut och ha roligt!”

Lilian Paunovic Olsson, ljud- och scentekniker (kulturprojektledare, körsångerska, punktrummis)

”Det är något speciellt med en öppen scen… nästan vad som helst kan hända! Nästan vad som helst HAR hänt också under de år vi haft Göteborg Open Stage – Personer som sjunger så bra att en börjar gråta, världens roligaste skämt om en tamaguchi som ”bara dött två gånger”, en förvånansvärt het uppläsning av programmeringsspråket PHP… Så många gånger har jag funnit mig själv helt golvad av hur oväntat, vackert, svårt, roligt, provocerande eller uppfriskande personer varit som äntrat vår scen. Så många gånger har jag tänkt att ”nu har vi nog sett det bästa redan” – alla gånger har jag haft fel.” 

Jonas Selander, ljud- och scentekniker
 Magnus Persson, filmare/redigerare (arkitekt, fridykare)

Tidigare medarbetare:

hannaHanna af Ekström, medarrangör (kulturproducent, designer, musiker) 2013 – 2015

”Att få en möjlighet som oetablerad artist att spela på en sådant ställe som Pustervik tycker jag är helt grymt! Jag är själv musiker och det är ju svårt som musiker att hitta spelställen. Göteborg är ju också litet och om man spelat på ett ställe får man oftast vänta upp till ett år för att få chans att spela på det stället igen. Men med Göteborg Open Stage slipper man ju det! Sen är det kul att folk som uppträder har chansen att testa nya låtar och kanske har man inte skrivit så många låtar att det räcker för en heltimmes spelning. Då är Göteborg Open Stage perfekt!”

Adrian3Adrian Book, konferencier (bartender, bingovärd) 2013 – 2016

”Som det ser ut idag handlar att stå på scen väldigt mycket om att hitta en scen att stå på, ett omständligt mellanled som hindrar många. En öppen scen, fri för alla att äntra, har saknats i Göteborg och det känns väldigt roligt att få vara med och bidra till att en sådan kommer till stånd. En plats där de som söker en publik, och de som söker nya, spännande, kulturupplevelser kan hitta varandra utan att behöva söka med ljus och lykta.  Att dela med sig av sin musik/poesi/dåliga skämt/live-virkning/et.c. behöver inte vara jobbigt och resurskrävande, det kan också få vara spontant kravlöst!”

Milo Eklund, ljud- och scentekniker
Markus Bergfors, ljud- och scentekniker
Hamlet Mirjamsdottir, konferencier, filmare